sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Distresspalettini


Tässä aiemmin lupaamani kuva distresspaletistani.

Rasia myytiin Presentossa korutarvikkeitten säilystystä varten. Rasian ulkomitat noin 16x24x3 cm. Värikartan tulostin täältä. Tulostin kartan 2 kertaa ja laminoin, pienensin tulostusta ja tulostin lisäksi 2 kertaa. Nuo pienemmät leikkelin kuvioleikkurilla purkkien ulkopohjaan (kiinnitys:alle ja päälle glossyä) ja kansiin (kiinnitys:teipillä) jotta tiedän mikä väripurkki ja kansi kuuluu yhteen. Vaikea nähdä väriä musteesta koska se on hyvin tummaa. Ei mitenkään tarpeellista tuolostella esim kanteen ja purkin pohjiin mutta olen valitettavan kovasti mieltynyt kaikkeen tällaiseen järjestelyjuttuun :) Siksipä juuri haluan jakaa tämän idean, jos vaikka joku muukin tykkäisi tästä.

Tuo Anitan Hagenin tekemä paletti on jo sellaisenaan laminoituna hyvin kätevä, mutta palettini etuja on mielestäni se että en tarvitse joka kerta tiputella värejä paletille kun alan maalaamaan, palettia ei tarvitse pestä, väriä ei mene hukkaan, kansi toimii palettina tarvittaessa jos vaikka haluaa sekoitella värejä, reissuun ei tarvii pulloja raahata mukaan.  4 pulloa multa puuttuu, tarvii ostaa kunhan osuu kohdalle.
Kun maalaan nostan laatikosta tarvittavat purkit kannelle ja jos välillä tarvii termiitin takia nostaa turvaan niin onnistuu hyvin. Tämä neitimme on hyvin toukuhas ja löysinkin aivan sattumalta 6 leimasinta tänään roskiksesta. Ajokorttini on ollut kadoksissa useamman viikon ja pelkään pahoin että kortti on kokenut saman kohtalon kuin nämä pelastetut leimasimet.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)



5 kommenttia:

  1. WAU ja vielä kerran WAUWAU..mä olen aina ihastellut tuota sun järjestelmällisyyttä mitä mussa ei ole :( yritän kyllä ja saankin jotain järjestykseen, mutta ne tuppaa kiireessä tas sekoontumaan. Olen kyllä viime aikoina oikein yrittänyt opetella ja koitankin saada tähän askartelunurkkaan jotain tolkkua..taas! Pieni tila pysyi siistimpänä jos oli järkeviä kalusteita ja systeemeitä. Sun huone kyllä anoti mulle inspistä. Pitäis tosiaan ehtii nähdä ennen joulua...

    VastaaPoista
  2. Hyvä vinkki vastaisuuden varalle, "keräilen" nyt itse noita musteita, hitaasti ja varmasti, ja pikkuhiljaa opittelen niillä värittämäänkin (yksi onnistunut tekele tehty, jee!). Onneksi sait pelastettua leimasimesi. Meillehän sattui pieni katastrofi tuossa melkein kaksi vuotta takaperin, kun emmi oli keksinyt missä äiti pitää elintarvikevärejä ja muita koristehärpäkkeitä...joo, pestiin niin lasta kuin lattiaakin ja tavaraa meni roskiin tajuttomasti. Nyt tulleita uusia väriaineita suojelenkin pakonomaisesti :D

    VastaaPoista
  3. Tahtoisin tietää, että kuinka saa kuvaan lisättyä oman puumerkkinsä, niinkuin sinulla esim. "Carola 2009"? Entä oman nimensä postauksen loppuun?? En voi tietää.. :)

    VastaaPoista
  4. Olen lisänyt puumerkin valokuvaani muokkaamalla/lisäämällä kuvaan tuon tekstin.
    Eli onnistuu käsittääkseni ihan millä vaan muokkausohjelmalla. Käytän itse ilmaista kuvanmuokkausohjelmaa.(GIMP2)

    Eli mukkausohjelmalla kuva avataan, valitsen tekstityökalun (A-kirjain vasen ylälaita tässä ohjelmassa) Kirjoitan haluamani tekstin jonka jälkeen valitsen fontin, värin ja muutan kirjaisinkoon sopivaksi. Lopuksi tallennan kuvan.


    Nimi postauksen loppuun:
    Allekirjoitustani klikkaamalla pääsee palveluntarjoojan sivuille. Tuo allekirjoitus on talletettuna bloggerasetuksiini, joten tulee sitten aina automaattisesti näkyviin kun teen postauksen.

    Oon oikeasti tosi surkea ja itseoppinut näissä tietsikka jutuissa, voipi olla että olisi jokin helpompi ja nopeampikin tie mutta toisaalta en ole kovin vaikeaksi taikka hankalaksi näitten käytön kokenut.

    VastaaPoista
  5. Isosti kiitos ohjeista!! Täytyy kokeilla, kunhan on enemmän aikaa :))

    VastaaPoista

Olen erittäin iloinen, jos haluat jättää kommentin. Kommentteja on aina niin mukava lukea. Kiitos!

Jag är väldigt glad om du vill lämna en kommentar. Det är alltid så trevligt att läsa dem. Tack!

I'm very glad if you want to leave a comment. It's always so nice to read them. Thank you!